Talibaner anföll i burka

Publicerad: 21 juli 2009, 19.30. Senast ändrad: 21 juli 2009, 20.02

Självmordsbombare, varav en del utklädda till kvinnor i fotsid burka, anföll regeringsbyggnader och en militär anläggning i Afghanistan på tisdagen

En blå burka ligger kvar på marken i staden Gardez efter självmordattacken där flera talibanern var utklädda till kvinnor vid attacken.

Foto: AP

En blå burka ligger kvar på marken i staden Gardez efter självmordattacken där flera talibanern var utklädda till kvinnor vid attacken

Myndigheterna gav motstridiga besked om hur många liv som krävts, men det föreföll handla om fem på regeringssidan och åtta bland angriparna.

Talibanerna, som tog på sig attentaten, uppgav att totalt 15 självmordsbombare var involverade i attackerna.

I staden Gardez i den östliga provinsen Paktia gick männen till angrepp beväpnade med kalasjnikovgevär, granatkastare och bombvästar mot bland annat guvernörens palats. Gardez ligger söder om huvudstaden Kabul.

Enligt myndigheterna sköts fem av de sex angriparna i burka ihjäl innan de nådde sitt mål. Den sjätte lyckades under försök att komma undan utlösa en sprängladdning som dödade två poliser.

I staden Jalalabad i provinsen Nangarhar försökte två angripare ta sig in på flygplatsen, som används av både afghansk och utländsk militär.

Både Paktia och Nangarhar bevittnar regelbundet våldshändelser som tillskrivs talibanrörelsen.

Representanter för Paktia uppgav också att talibanerna kidnappat 13 byggarbetare i provinsen.Lämna ett svar