”Afghanistan behöver hjälp i 15 år”

Afghanistan kommer att behöva västvärldens hjälp i uppemot 15 år, sade president Hamid Karzai varnande när den internationella Londonkonferensen om hans krigshärjade land inleddes på torsdagen

Vad det gäller att utbilda och utrusta de afghanska säkerhetsstyrkorna bör det räcka med fem till tio år, sade Karzai i en intervju för etermediebolaget BBC.

-Om vi talar om att vidmakthålla dem tills Afghanistan finansiellt klarar att sörja får våra styrkor så behöver tiden utsträckas till tio till 15 år, förklarade han.

Lovar kamp mot korruption
I sitt tal vid konferensen lovade Karzai att bekämpa den utbredda och hårt kritiserade korruptionen i Afghanistan.

-Att bekämpa korruptionen kommer att bli en nyckeluppgift under min andra mandatperiod som president. Vi ska straffa de skyldiga och belöna dem som står emot. Vi ska inte bara bekämpa symptomen utan också dess grundläggande orsaker, sade Karzai.

Den afghanske presidenten uttryckte också särskilt hopp om att Saudiarabien ska engagera sig för att skapa fred i Afghanistan.

-Vi hoppas att hans majestät kung Abdullah vänligen kan spela en viktig roll i att leda och assistera fredsprocessen

.http://svt.se/2.22584/1.1865086/afghanistan_behover_hjalp_i_15_ar&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Utrikesnyheter+%28svt.se+-+Utrikesnyheter%29Lämna ett svar