Grekiskt flyktingläger demolerat

 tisdags morse gick ett hundratal grekiska kravallpoliser, eskorterade av bulldozers, in i ett läger för asylsökande i den grekiska staden Patras västra hamn och jämnade det med marken

I lägret fanns migranter som hoppades kunna ta sig till Italien och västra Europa. Lägret har funnits i 13 år och för några månader sedan fanns cirka 1 800 personer där, flertalet från Afghanistan.

På grund av massarresteringar och för att hamnmyndigheterna har gjort det omöjligt för migranterna att ta sig till Italien fanns det inte mer än ett hundratal personer i lägret när polisen kom. Enligt en Rödakorsmedarbetare i Patras var polisens agerande skräckinjagande. Syftet med aktionen tros vara att signalera till alla migranter att de inte har någon framtid i Grekland, rapporterar BBC.

Sedan det nationalistiska högerpartiet Laos framgångar i EU-valet har den konservativa grekiska regeringens attityd mot vad de kallar ”Clandestines” hårdnat. Dessutom har en nystiftad lag gjort deportationer enklare. Internationell kritik har länge riktats mot Grekland för landets behandling av asylsökande.

utrikes@arbetaren.se

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090715-2Lämna ett svar