Flera döda i ännu en Kabulexplosion

Ett självmordsattentat i Afghanistans huvudstad Kabul på söndagsmorgonen krävde minst sju människors liv och många skadades. Sprängladdningen exploderade utanför Natos högkvarter och bland de skadade fanns bland andra en parlamentsledamot

Amerikanska militärer på platsen där en självmordsbomb exploderade i Afghanistans huvudstad Kabul. Foto: Saurabh Das/Scanpix.

Uppdaterad: 13:12,

Just nu avslutas presidentvalskampanjen i Afghanistan inför valet på torsdag, och talibanerna har sagt att de ska göra allt för att sabotera valet på torsdagen.

Dagens attentat kan komma att väcka större oro. Det som hände var att en bil kördes fram och sprängdes utanför huvudingången till Nato-styrkornas högkvarter i ett område där presidentpalatset ligger, även flera västländer har sina ambassader där, och i området finns också baser för den amerikanska militären.

Enligt en talesman för talibanerna har de tagit på sig attentatet och säger att målet för attacken egentligen var den amerikanska ambassaden.

Minst sju personer dödades i attentatet och närmare 100 skadades, bland dem en parlamentsledamot, fyra afghanska soldater och fem utländska militärer, vars nationaliteter inte har avslöjats. Ingen av de utländska soldaterna hade livshotande skador.

Afghanistans president Hamid Karzai fördömde attacken i ett uttalande. Enligt nyhetsbyrån Reuters har han sagt att ”Afghanistans fiender försöker att skrämma folk i denna valperiod men folk förstår fortfarande hur viktigt det är att gå till valurnorna och rösta”.

Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3033132Lämna ett svar