Demonstrationer mot USA i Kabul

Till slagord som ”Död åt Amerika” demonstrerade ett tusental studenter i Afghanistans huvudstad Kabul i dag, mot USA:s flygangrepp för en knapp vecka sedan som enligt afghanska uppgifter dödade över 100 civila. (TT) Till slagord som ”Död åt Amerika” demonstrerade ett tusental studenter i Kabul på söndagen, i protest mot de amerikanska flygangrepp mot två byar i västra Afghanistan för en knapp vecka sedan som enligt afghanska uppgifter dödade över 100 civila.
USA medger att civila dödades under strider mot talibanrebeller i Farahprovinsen, men har inte accepterat den afghanska dödssiffran och hävdar att en del civila dödades av talibanerna.
Afghanistans president Hamid Karzai säger att 125- 130 civila dödades i flygräderna, vilket skulle göra händelsen till den enskilt dödligaste för afghanska civila sedan talibanregimens fall 2001.
Händelsen har väckt stor ilska mot USA i Afghanistan och president Karzai kräver att de amerikanska flygattackerna ska upphöra.
USA ökar sin militära insats i Afghanistan under året, från cirka 32 000 soldater vid årets börjat till omkring 68 000 kommande årsskifte.
Av: TT
 


Lämna ett svar