Afghanska soldater dog i Natoanfall

Sju medlemmar av de afghanska säkerhetsstyrkorna har dödats i ett flyganfall utfört av militäralliansen Nato

Flygangreppet genomfördes i provinsen Badghis i västra Afghanistan i fredags, uppgav Afghanistans försvarsdepartement. Både soldater och poliser fanns enligt departementet bland de afghaner som fick sätta livet till. Av uttalandet framgick också att flera afghaner skadats.

Även utländska soldater kom till skada under insatsen.
Händelsen, som började generera rapporter i går kväll, är under utredning. Nato har uppgett att 25 soldater – både afghanska och utländska – skadades, varav fem amerikaner.

Uppgifterna obekräftade
En militär källa från ett västland som nyhetsbyrån AFP talat med – en källa som uttalar sig under löfte om anonymitet – säger att det var egen eld som orsakade förlusterna, men en talesman för den internationella Isaf-styrkan uppger att han inte kan bekräfta den saken.

Enligt rapporter som var tillgängliga i Afghanistan ska det ha utbrutit strid mellan en Isaf-styrka och en afghansk styrka i samband med att man letade efter två amerikanska soldater som saknats i Badghis sedan i onsdags.

”Natoflyget tog miste”
Lokal polis säger att en styrka som letade efter amerikanerna kom i strid mot en talibanstyrka och att Natoflyget kallades in som stöd, men tog miste och besköt den egna sidans soldater.

Afghanska källor uppger att de två saknade amerikanerna drunknade under försök att rädda några lådor med förnödenheter som hade släppts ned i ett vattendrag.

TT

http://svt.se/2.22584/1.1761895/afghanska_soldater_dog_i_natoanfall&from=rssLämna ett svar