فراخوان تظاهرات براي توقف اخراج اجباري

På tisdag planerar gränspolisen och migrationsverket en ny massutvisning till Afghanistan. Flera afghanska flyktingar har förflyttats till transitavdelningen på flyktingförvaret i Märsta och har fått besked om utvisning från Arlanda till Kabul natten mellan tisdag och onsdag.
قرار است تعدادي زيادي از پناهجويان افغان بروز سه شنبه با طياره چارتر شده و بگونه اجباري به افغانستان اخراج گردند، با اشتراك تان در اين تظاهرات حمايت تان را از حقوق پناهندگي نشان داده و در توقف اين اخراج وظيفه بشري تان را انجام دهيد

زمان: روز سه شنبه، مؤرخ ١٦ دسمبر – ساعت ٦ شام

مکان : پیشروی نظارتخانه اداره مهاجرت در مارشتای استاکهولم 
 Migrationsverkets förvarsenhet, Maskingatan 4, Märsta

 

På tisdag planerar gränspolisen och migrationsverket en ny massutvisning till Afghanistan. Flera afghanska flyktingar har förflyttats till transitavdelningen på flyktingförvaret i Märsta och har fått besked om utvisning från Arlanda till Kabul natten mellan tisdag och onsdag.

En av de som ska utvisas på tisdag är Vali, pappa till 12åriga Maria som då blir ensam kvar i Sverige. Tillsammans med sin klass har Maria gjort allt i sin makt för att få migrationsverket att ändra sitt beslut om att utvisa pappan. De har skrivit protestlistor, de har gjort en bussresa till Migrationsverket och flyktingförvaret i Flen. Ändå ska Maria lämnas ensam och pappa Vali utvisas.

(Läs mer här: www.viprotesterar.nu)

Nu behövs hjälp av fler för att sätta press på migrationsverket och gränspolisen. Vali och andra som utvisas till en osäker och farlig framtid bör få stanna!

Vi samlas för demonstration mot dessa ovärdiga utvisningar. Vi samlas för att demonstrera mot att svenska myndigheter skiljer föräldrar och barn åt. Vi samlas för att demonstrera mot att våld och tvångsmedel används för för att sända dessa människor från säkerheten i Sverige till en osäker och farlig framtid i Afghanistan!

Kom och delta i demonstrationen! Gör en insats för medmänniskor som behöver dig. Gör en insats för barn som behöver sina föräldrar kvar i livet.

——
Att tänka på:
– Ta med varma kläder, det kan bli kallt mot kvällen.
– Ta med ficklampor, det kommer bli mörkt mot kvällen och vi behöver sätta ljus på det omänskliga som sker.
– Ta med och ha på dig reflexer! Polisen har tidigare beskyllt oss för att vi riskerar att bli påkörda när vi blockerar vägen utan att synas i mörkret. Har vi reflexer på oss har de ett argument mindre mot oss.
– Ta med kameror/mobiler för att kunna dokumentera det som sker. Det behövs föer vittnesmål om hur dessa ovärdiag utvisningar går till.
Använd gärna hashtag #stoppadeportationerna, #latpappastanna eller #blockad
– Ta gärna med en eller flera vänner, skapa gärna vän-grupper för att stödja varanda. Hör av dig om du vill hitta en vängrupp så du inte är ensam.
– Polisen spärrar ibland av området och genomför transporten från förvaret tidigare för att undvika demonstrationer.
– Sprid info till fler, och försök få fler vänner och bekanta att komma med. Unga som gamla, en mångfald är alltid bra! Har någon kontakt till en kyrkokör eller bridgeförening är även de välkomna.
– Även om polisen är där, så är det fortfarande tillåtet att demonstrera. Förvånansvärt mycket är lagligt. Mycket kan åstadkommas genom att vara lugn, fredlig och principfast. Kosta gärna på dig att använda humor, det har ingen dött av. Kom också ihåg att det är helt rimligt att vara fly förbannadLämna ett svar